Home » Certificeringen

ISOLATIEFOLIE CERTIFICERINGEN

CE (Conformité Européenne)

Binnen Europa zijn er stringente normen opgesteld waaraan bouwproducten moeten voldoen. Dit beschermt de Europese burger en biedt meer zekerheid dat het juiste bouwproduct wordt toegepast. Bouwproducten zoals Airflex, die voldoen aan de Europese normen, kunnen derhalve worden herkend aan een CE markering. Verder is Airflex een van de meest gecertificeerde isolatiefolies in Europa en zodanig opgenomen in tal van  Europese databanken.

Binnen Europa zijn er stringente normen opgesteld waaraan bouwproducten moeten voldoen.  Dit beschermt de Europese burger en biedt meer zekerheid dat het juiste bouwproduct wordt toegepast. Bouwproducten zoals Airflex, die voldoen aan de Europese normen, kunnen derhalve worden herkend aan het CE logo.

Airflex isolatiefolies onderscheiden zich verder doordat deze sinds 1995 een indrukwekkend aantal onderzoeken hebben ondergaan door de verschillende Europese testbureaus, ook wel notified bodies genoemd. Hierdoor behoren zij met recht tot de best gecertificeerde reflectiefolies van Europa. Airflex producten zijn derhalve ook opgenomen in ISSO en-of EPB databanken, CE gemarkeerd en voldoen aan de Europese duurzaamheid- en/of brandpreventie eisen. En ook gezondheid is een belangrijk aspect waarop Airflex isolatiefolies zeer goed scoren.

Hypoallergeen

Steeds vaker hoort men dat bepaalde isolatiepoducten gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Zie bijvoorbeeld: NCRV Uitzending over long fibrose >> Airflex® producten zijn hypoallergeen en vormen zodoende geen direct gevaar voor de gezondheid. Ze jeuken niet en iriteren geen ogen of luchtwegen.  Toch worden Airflex® producten door isolateurs ook vaak in combinatie met verschillende glas- of steenwol producten toegepast. In zo’n geval wordt Airflex® als isolerend en reflecterend dampscherm ingezet wat de isolatiewaarde sterk verbetert.  Wanneer men glas- of steenwol plaatst adviseren wij onze klanten een mondkapje te gebruiken. Ook bij het installeren van PUR-soortige isolatie kan een mondkapje nodig zijn. Raadpleeg hiervoor de leverancier.