Home » Dampdoorlatende folie

DAMPDOORLATENDE FOLIE

Als je je woning helemaal goed wilt isoleren, kun je niet om regulering van het vocht dat in de dakconstructie terecht komt heen. Want door allerlei gaatjes in de woning komt daar voortdurend vocht in terecht. En ook van buitenaf zorgen weersinvloeden zoals regen voor vocht in de constructie. Dampdoorlatende folie zorgt ervoor dat vocht dat in de dakconstructie terecht gekomen is naar buiten kan. Dit voorkomt dat daar rotting of schimmel ontstaat en daardoor uiteindelijk schade komt.

Zie ook onze pagina over dampremmende folie.

Hoe werkt dampdoorlatende folie?

Dampdoorlatende folie is een dampopen folie waardoor het vocht van binnen naar buiten kan ontsnappen. Het hele jaar door komt er vocht van binnen- en buitenaf in de dakconstructie terecht, bijvoorbeeld door regen van buiten of kookvocht van binnen. En als dit niet goed afgevoerd wordt, ontstaat er schade aan de constructie.

Dampdoorlatende folie is een geperforeerde folie, met hele kleine gaatjes waar het vocht doorheen kan. De gaatjes ademen als het ware het vocht van binnen naar buiten. De folie laat echter geen vocht van buiten naar binnen door. Sterker nog, dampdoorlatende folie heeft ook een waterkerende functie, waardoor vocht van buitenaf, zoals regen en sneeuw, afgestoten wordt.

Waarom dampdoorlatende folie?

Je zult je afvragen, waarom heb ik vochtregulatie nodig als het folie er voor zorgt dat vocht van buiten afgestoten wordt? Er komt echter ook veel vocht van binnenuit de constructie in. Door alle openingen die in de woningconstructie gemaakt zijn voor bijvoorbeeld leidingen en ramen, wordt voortdurende vocht naar buiten geduwd.

Met name in de koude wintermaanden, ontstaat er binnen in de woning overdruk door het temperatuurverschil. Die druk perst lucht en vocht door alle kieren en gaatjes die maar te vinden zijn de constructie in. En als de warme lucht van binnen afkoelt in de koudere constructie, ontstaat er direct condens. Als dat vocht niet weg kan doordat er een dampdoorlatende laag ontbreekt, ontstaat op den duur hardnekkige beschadiging van de woning.

Dampdoorlatende folie of dampopen folie?

Dampdoorlatende folie is een damp open folie, maar laat minder waterdamp door dan een gemiddelde dampopen folie. Dampdoorlatende folie is vooral geschikt voor houtskeletbouw. Omdat het er na de bouw voor zorgt dat water dat met het folie in aanraking komt, via het folie naar beneden kan lopen. Daardoor blijft de gehele constructie vrij van vocht.

Dampremmende folie

Dampremmende folie wordt juist aan de binnenkant van de woning aangebracht. Dit type folie zorgt ervoor dat het vocht dat ontstaat door douchen, koken, zweten, etc. tegengehouden wordt. Zo kan het niet vanaf de binnenkant bij de constructie terecht komen.

Patent dampopen folie

De dampopen folies van Airflex hebben een wereldwijd gepatenteerde oplossing. In Airflex’ isolatiefolies is geperforeerd aluminium verwerkt op Goretex. Goretex wordt veel gebruikt voor optimaal comfort in de schoenen- en textiel industrie. Met Airflex kun je dit comfort nu dus ook ervaring in je eigen woning. Want als je liever niet in een plastic zak hardloopt, waarom zou je er dan wel in willen wonen?

Soorten folie:

Onze dampopen isolatiefolies

airflex permovap 37 isolatiefolie

Airflex Permovap37
Dikte: +/- 37mm
Thermisch: A
RC waarde: 2,0

airflex permovap 15 isolatiefolie

Airflex Permovap15
Dikte: +/- 15mm
Thermisch: B
RC waarde: 1,5

rietendak krijgt airflex isolatiefolie
dakisolatie project met airflex
rietdekker isoleert met airflex isolatiefolie
Airflex dakisolatie Oosterwolde

Vraag advies, offerte of een sample

Start een chat op de contactpagina!
Wij reageren z.s.m. na ontvangst van uw chat bericht via chat, e-mail of telefoon.

Airflex Call Now Button