DAMPOPEN EN DAMPDICHTE FOLIE

Wanneer kies je dampopen folie en wanneer dampdichte folie?

Het hele jaar door ontstaat er vocht in een woning door te douchen, koken en door lichaamsvocht. Door de hogere binnentemperatuur ontstaat er in de wintermaanden overdruk in de woning. Die drukt lucht en vocht door kieren en gaten de woning uit, maar dus ook de constructie in. Dit vocht kan de constructie beschadigen als het er niet uit kan verdampen.

Gebruik daarom dampdichte folie van Airflex aan de binnenzijde om het vocht nog voor de constructie tegen te houden. En gebruik dampopen folie om mogelijk opgehoopt vocht uit de constructie te laten verdampen.

Op de Airflex toepassingen matrix kunt u zien welke isolatiefolie u in welke situatie gebruikt. Op de producten pagina kunt u meer lezen over de verschillende isolatiefolies.

Patent dampopen folie

Airflex biedt een dampopen folie met een wereldwijd gepatenteerde oplossing. In de dampopen isolatiefolies van Airflex is geperforeerd aluminium op Goretex verwerkt. Goretex wordt veelvuldig toegepast in de textiel- en schoenen industrie, voor optimaal comfort. Dankzij Airflex kunt u ditzelfde comfort nu dus ook in uw woning ervaren. Want als u liever niet gaat hardlopen in een plastic zak, waarom zou u er dan in willen wonen?

Isoleren en ventileren

Wie gaat isoleren, zal voldoende ventilatie moeten toepassen. De snelheid van lucht- en vochtafvoer, via kieren en naden, wordt namelijk door de betere isolatie vertraagd. Zodoende moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn om het overtollige vocht veilig af te voeren. En omdat vocht ook een hoog geleider van warmte is, speelt de juiste vochtbalans een belangrijke rol om te komen tot optimale stookprestaties. Isoleren en ventileren zorgen dus samen voor optimale besparing en wooncomfort.

Airflex Isolatiefolies

Airflex biedt, als marktleider in Europa, tientallen verschillende isolatiefolies voor de bebouwde omgeving.

Airflex referenties

Miljoenen m2 Airflex isolatiefolie uit het verleden staan garant voor kwaliteit naar de toekomst.

Isolatiefolie toepassingen

Waarmee isoleren? Voor vrijwel iedere situatie is er een Airflex isolatie oplossing.

Call Now Button