Home » Dampopen en dampdichte folie

DAMPOPEN EN DAMPDICHTE FOLIE

Wil je je woning echt goed isoleren, maar tegelijkertijd voorkomen dat er schade ontstaat doordat er vocht in de constructie terecht komt? Dampopen en dampdichte folie van Airflex zorgen ervoor dat je huis grondig én veilig geïsoleerd wordt. Door gebruik van de juiste isolatiefolie aan de binnenzijde van je huis zorg je ervoor dat vochtige binnenlucht niet in de constructie kan blijven hangen en daardoor niet voor rotting en schimmel kan zorgen. Daarnaast zorgt gebruik van dampopen- of dampdoorlatende isolatiefolie er voor dat het vocht dat van buiten in de constructie terecht komt, zoals regen, weer veilig naar buiten afgevoerd wordt.

Wanneer kies je dampdichte folie?

Het hele jaar door ontstaat er vocht in een woning door douchen, koken en lichaamsvocht. Door het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten, ontstaat er in de wintermaanden overdruk in de woning. De vochtige lucht wordt dan door kieren en gaten de woning uitgedrukt en komt daardoor in de constructie terecht. Zo ontstaat er beschadiging door schimmel en rotting als het vocht niet tegengehouden wordt.

Die schade voorkom je door je woning aan de binnenzijde te isoleren met dampdichte folie. Je plaatst dan een laag isolatiefolie aan de zogenaamde warme zijde, aan de binnenkant van de constructie. Dit folie houdt het vocht buiten de constructie door de dampremmende laag die aangebracht is. Dampdichte folie wordt daarom ook wel dampremmende folie genoemd.

Wanneer kies je dampopen folie?

Ook van buitenaf komt er vocht in de constructie terecht, bijvoorbeeld door regen. En als dit niet afgevoerd wordt, kan er een flinke hoeveelheid vocht in de constructie blijven hangen. Wil je er voor zorgen dat dit vocht de constructie uit kan? Dan heb je dampopen folie nodig, die bevestig je aan de buitenzijde van de woning. Dit folie voorkomt schimmel en rotting doordat het vocht niet uit de constructie weg kan. Dampopen folie is geperforeerde folie, dat vocht door kleine gaatjes naar buiten leidt. Dampopen folie wordt ook wel dampdoorlatende folie genoemd.

Op de Airflex toepassingen matrix kun je zien welke isolatiefolie je in welke situatie gebruikt. En op de producten pagina kunt je meer lezen over de verschillende isolatiefolies.

Patent dampopen folie

Airflex biedt een dampopen folie met een wereldwijd gepatenteerde oplossing. In de dampopen isolatiefolies van Airflex is geperforeerd aluminium op Goretex verwerkt. Goretex wordt veelvuldig toegepast in de textiel- en schoenen industrie, voor optimaal comfort. Dankzij Airflex kunt u ditzelfde comfort nu dus ook in uw woning ervaren. Want als u liever niet gaat hardlopen in een plastic zak, waarom zou u er dan in willen wonen?

Isoleren en ventileren

Wie gaat isoleren, zal voldoende ventilatie moeten toepassen. De snelheid van lucht- en vochtafvoer, via kieren en naden, wordt namelijk door de betere isolatie vertraagd. Zodoende moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn om het overtollige vocht veilig af te voeren. En omdat vocht ook een hoog geleider van warmte is, speelt de juiste vochtbalans een belangrijke rol om te komen tot optimale stookprestaties. Isoleren en ventileren zorgen dus samen voor optimale besparing en wooncomfort.

Soorten folie:

Onze dampopen isolatiefolies

airflex permovap 37 isolatiefolie

Airflex Permovap37
Dikte: +/- 37mm
Thermisch: A
RC waarde: 2,0

airflex permovap 15 isolatiefolie

Airflex Permovap15
Dikte: +/- 15mm
Thermisch: B
RC waarde: 1,5

Onze dampdichte isolatiefolies

airflex expert 70 isolatiefolie

Airflex Expert70 Isolatiefolie
Dikte: +/- 70mm
Thermisch: A
RC waarde: 3,3

airflex expert 50 isolatiefolie

Airflex Expert50 Isolatiefolie
Dikte: +/- 50mm
Thermisch: A
RC waarde: 2,5

airflex global isolatiefolie

Airflex Global Isolatiefolie
Dikte: +/- 10mm
Thermisch: B
RC waarde: 1,5

airflex alubule isolatiefolie

Airflex Alubule Isolatiefolie
Dikte: +/- 5mm
Thermisch: C
RC waarde: 0,6

Man isoleert zolder met dampremmende folie
man maakt dampwerende folie vast aan dakconstructie
man brengt dampremmende folie aan op zolder
man die met boormachine gipsplaats over dampremmende folie plaatst

Vraag advies, offerte of een sample

Start een chat op de contactpagina!
Wij reageren z.s.m. na ontvangst van uw chat bericht via chat, e-mail of telefoon.

Airflex Call Now Button