Home » Houten vloer isoleren

HOUTEN VLOER ISOLEREN

Het vocht en de kou die vanuit de houten vloer de woning binnenkomen, beïnvloeden het warmtecomfort van de woning sterk. Doordat de warme lucht in de woning en onder de vloeren opstijgt wordt een woning zonder houten vloer isolatie voortdurende gevuld met koude en vochtige lucht.

Omdat warmte uit zichzelf omhoog wil, is het belangrijk het kou-transport slim te vertragen met Airflex isolatie folie. Door vloerisolatie onder de houten vloer aan te brengen wordt de toestroom van de koude en vochtige lucht beëindigd. Goede isolatie onder de houten vloer zorgt niet alleen voor meer comfort, maar zorgt ook voor een besparing op uw energierekening.

Houten vloer isoleren vanuit de kruipruimte

De meeste houten vloeren zijn gebouwd boven een kruipruimte. Bij vloerisolatie van een houten vloer boven kruipruimtes begin je met het leggen van isolatiefolie op de vloer. Dit om optrekkend vocht tegen te gaan en zelf schoon en droog te kunnen werken.

De dampdichte Airflex kruipruimte isolatiefolies, zoals het type Expert50 of Expert70, plak of niet je eenvoudig, stof- en jeukvrij, tegen de vloerbalken van de kruipruimte. Zo ontstaat er een luchtlaag aan weerszijden van de Airflex isolatiefolie. U kunt ook Airflex direct onder de vloer- of vloerverwarming toepassen. Zie voor meer informatie hierover onze pagina over vloerisolatie. Wanneer je een kruipruimte isoleert tegen de onderkant van de vloer gebruik je dampdichte folie. Deze voorkomt dat vocht de constructie in trekt. Lees hier meer over dampopen- en dampdichte folie en ventileren.

Tussen verdiepingen isoleren

Bij vloerisolatie van de houten vloer tussen verdiepingen met Airflex isolatiefolie wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd. Dit noemt men gecompartimenteerd isoleren. De woonlaag, waar overdag 21°C nodig is, heeft immers een andere stookbehoefte dan de slaapvertrekken, waar men met 18°C vaak al comfortabel slaapt. Deze boeren wijsheid vindt men niet voor niets terug in oude boerderijen met lage plafonds.

Wanneer uw houten vloer een verdiepings of zoldervloer betreft, kunt u beter een dampopen folie dan dampdichte, zoals in de kruipruimte gebruiken. Voor specifieke technische vragen en advies kunt u het Airflex team via onderstaand formulier benaderen.

airflex sbr documenten

SBR Installatie details, STABU bestekteksten,
brochures en certificeringen

airflex isolatiefolie isolateur
Airflex vloerisolatie
Airflex vloerisolatie
Airflex vloerisolatie
Airflex vloerisolatie voorbeeld

AANBEVOLEN ISOLATIEFOLIES VOOR ISOLATIE VAN HOUTEN VLOEREN

airflex alubule isolatiefolie

Airflex Alubule Isolatiefolie
Dikte: +/- 5mm
Thermisch: C

airflex global isolatiefolie

Airflex Global Isolatiefolie
Dikte: +/- 10mm
Thermisch: A

Advies nodig?

Start een chat op de contactpagina!
Wij reageren z.s.m. na ontvangst van uw chat bericht via chat, e-mail of telefoon.

Airflex Call Now Button