20 maart 2016 – Op de www.renovatiebeurs.nl wordt het nieuwste bouwconcept Adem gelanceerd. Adem is een vinding van de Energie Architect Ron Stet en zoekt de balans hoe te komen tot gezond energie comfort met producten die veilig zijn voor de verwerkers én de bewoners.

De markt

Om in 2020 de gewenste Co2 uitstoot te bereiken hebben ruim 400 corporaties een convenant getekend met Bouwend Nederland en de overheid. Zij beheren immers 40% van álle woningen in Nederland! Er blijken naar inschatting 4,5 miljoen woningen onvoldoende geïsoleerd en dus verwacht men een enorme groei in het aantal isolatiemeters. Het is dus van essentieel belang dat we de mensen in de bouw, de bewoners, opdrachtgevers en architecten bewust maken van het longveilig werken en wonen.

Adem voor het Longfonds

De gloednieuwe stichting AdemBouw zal in het theater op de beurs, op vrijdag 11 april om 10 uur worden onthuld. De hoofdsponsoren van Adem willen van die gelegenheid gebruik maken het Longfonds € 0,10 per m2 AdemBouw in 2014 te zullen doneren. Als knipoog wordt daarom op dat moment een cheque ter waarde van € 0,10 aan het longfonds overhandigd. De eerste van nog vele te komen. Samen zijn de sponsoren namelijk goed voor ettelijke duizenden renovatiewoningen per jaar en daarvan zal ongetwijfeld een deel voor Adem gaan kiezen.
De VNU beursorganisatie heeft aangegeven zich te willen inzetten om dit moment groots onder de aandacht te brengen bij alle verbonden vakbladen en in hun e‐mail nieuwsbrief. De bijna 5.000 bezoekers zijn vooral verantwoordelijk in de bouw bij corporaties, aannemers, gemeenten, gebouwbeheerders, architecten enz.

Adem infoplein

Het Adem infoplein zal met 32m2 opvallend aanwezig zijn en de bezoeker informeren over gezond bouwen en wonen. De website staat nu nog even, net als de stand, in de steigers maar kan al wel bezocht om een idee te krijgen van de uitstraling en zienswijze.

overhandiging longfonds

Airflex st joseph airflex isolatiefoliescreenshot van video over rieten dak isoleren Call Now Button