kruiprumte isolatie Airflex Expert50  man die isolatie bevestigd bij dakrenovatie  aanleggen van isolatie onder vloerverwarming  monteren van isolatie in borstwering

14 december 2017: In Cobouw, hét magazine van de bouwbranche, uitten Giesbers Rotterdam, Smits Vastgoedzorg en Bouwbedrijf E.O.V. hun enthousiasme over flexibele isolatiefolie van Airflex.

Isoleren in bestaande woningen, utiliteitsbouw en monumentale panden is door ruimtegebrek vaak veel lastiger dan in nieuwbouw. Dunne isolatiefolies zijn hierbij een uitkomst, en nog voordeliger ook.

Isolatie borstwering

“Je snijdt de folie op maat en knelt deze luchtdicht af tussen latten voordat je het binnengevelpaneel weer terugzet. De aanschafprijs voor deze isolatie ligt hoger dan een gewone isolatieplaat, maar is veel sneller en eenvoudiger aan te brengen dan de isolatie in een traditionele oplossing. De isolatie hoeft namelijk niet op maat gezaagd te worden en een dampremmende folie is niet nodig. Wij hebben gekozen voor een eenvoudige integrale oplossing.” zegt Gerard Meijvogel van Giesbers Rotterdam. Lees verder over borstwerking isolatie.

Isolatie daken

Ewoud van Oordt van Smits Vastgoedzorg gebruikt Airflex Permovap15 isolatiefolie voor dakisolatie van corporatiewoningen. “De dakopbouw gaat slechts 2 tot 3 centimeter omhoog, er zijn in dit project dus geen kostbare lood- en goot aanpassingen nodig, daarom is dit systeem ook geschikt voor monument isolatie.”

Vloerisolatie via kruipruimte

Ewald Oude Voshaar van Bouwbedrijf E.O.V. gebruikt Airflex momenteel voor de isolatie van woningvloeren via de kruipruimte. Dit is goed voor een RC = 3,9m2.K/W. “De folie wordt als een gordijn opgehangen onder de vloer met speciale tape en spijkers. Dat werkt supersnel en levert dus een prima uurtarief op”. Isolatie van de zoldervloer kan ook, dat zorgt ervoor dat de warmte beneden blijft.

Isolatie onder vloerverwarming

Ook is het toevoegen van een reflecterende luchtlaag direct onder de vloerverwarming met Airflex Alubule een succes gebleken. “De warme smeervloer kan zo vrijwel geen warmte meer overdragen naar onderliggende schuimen en het beton waardoor de geproducdeerde warmte optimaal wordt ingezet voor de woning erboven” Aldus Jules Keser van Airflex.

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Klik op het plaatje hieronder en lees het hele artikel.

cobouw artikel isolatiefolie december 2017

logo cobouw in isolatiefolie artikel

Vraag een gratis sample, advies of offerte aan

Hieronder vindt u een contactformulier voor bedrijven en een contactformulier voor particulieren.

Contactformulier particulieren

Waarmee kunnen we u helpen? - (Optioneel) Over welke toepassing heeft u een vraag? - (Optioneel) Achternaam

Emailadres

Telefoonnummer
Straatnaam en huisnummer - (Optioneel)

Postcode en plaats - (Optioneel)

 Ja, Airflex mag met mij communiceren over haar producten en diensten.

Licht hieronder uw vraag eventueel nader toe

Anti Spam: welke kleur heeft gras?

Contactformulier zakelijk

< /div>

Waarmee kunnen we u helpen? - (Optioneel) Over welke toepassing heeft u een vraag? - (Optioneel) Organisatienaam Achternaam Emailadres Telefoonnummer Straatnaam en huisnummer - (Optioneel) Postcode en plaats - (Optioneel)

Ja, Airflex mag met mij communiceren over haar producten en diensten.

Licht hieronder uw vraag eventueel nader toe

Anti Spam: welke kleur heeft gras?

Airflex screenshot van video over riet isolatiecobouw isolatie artikel PUR Call Now Button