HERBESTEMMING INDUSTRIEEL ERFGOED MET AIRFLEX ISOLATIEFOLIE

Steeds meer fabrieken, monumenten en kerken worden niet meer gebruikt voor hun oorspronkelijke doel. Terwijl juist die gebouwen ooit gebouwd zijn op wat vandaag de dag enorm kansrijke plekken in steden zijn. Een aantal gespecialiseerde architecten hebben voor herbestemming van industrieel erfgoed een innovatieve en duurzame bouwmethode ontwikkeld: Respace

Herbestemming met box-in-box systeem

Leegstaande oude gebouwen worden zo volledig getransformeerd tot onder meer werkplekken, bibliotheken en woningen. De bouwmethode is dat binnen de bestaande hulzen van de gebouwen houten box-in-box systemen aangebracht worden. Daarin ontstaan nieuwe afzonderlijke ruimtes waar mensen kunnen werken, wonen en recreëren.

Het gebouw wordt van binnen met een computer uiterst nauwkeurig ingemeten. Daarmee maakt de architect een ontwerp dat helemaal aansluit op de huls. En dit ontwerp wordt vervolgens computergestuurd op de millimeter nauwkeurig in een fabriek uitgezaagd. Het bouwpakket dat daaruit voortvloeit, kan daarna vliegensvlug in het bestaande gebouw aangebracht worden.

Binnen een paar maanden wordt zo een geheel nieuwe functie in het gebouw gecreëerd. Een proces waarin zoveel mogelijk gebruikersruimte gecreëerd wordt. En dat vraagt met oog op de beperkte ruimte die beschikbaar is om passende bouwoplossingen.

Isolatie van fabrieken en kerken

Fabrieken en kerken zijn meestal niet de best geïsoleerde gebouwen. Om zo goed mogelijk te isoleren in zo min mogelijke ruimte moet je dus extra goed letten op het vraagstuk hoe je nu eigenlijk warmte verliest of toe treedt. Traditioneel denk je aan ‘massa’ en dikke pakketten bij hoogwaardig isoleren. Maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet en past ook niet in dit box-box concept.

Uit onderzoek blijkt dat gebouwen hoofdzakelijk drie vormen van warmteoverdracht kennen: warmteoverdracht door straling (65%), via luchtverplaatsing ofwel convectie (28%) en via geleiding ofwel conductie (7%). Als je dus straling aanpakt en je werkt dit luchtdicht af dan heb je de grootste warmteoverdracht al te pakken.

Unieke werking Airflex isolatiefolie

Airflex isolatiefolie reflecteert, net als de thermoskan, de straling en is luchtdicht en verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo pak je alle vormen van warmteoverdracht aan en is het in de zomer ook meteen koeler. En Airflex neemt, vergeleken met regulier isolatiemateriaal, minder ruimte in en voldoet in thermisch vermogen ruimschoots aan de renovatie voorwaarden.

Airflex isolatiefolies zijn hypoallergeen, huid -en longveilig en 100% recyclebaar.

herbestemming kantoor sissy boy
werkspoorfabriek herbestemming
herbestemming industrieel erfgoed fabriek

Gratis isolatiefolie sample ontvangen?

Laat uw gegevens achter in het formulier hieronder en wij sturen u kosteloos een Airflex isolatiefolie sample van de beste isolatiefolie voor uw toepassing.

Klik hier voor ons privacybeleid.

isolatiefolie samples

Hieronder vindt u een aanvraagformulier voor bedrijven en voor particulieren.

Aanvraagformulier particulieren

Waarmee kunnen we u helpen? - (Optioneel)
Over welke toepassing heeft u een vraag? - (Optioneel)
Achternaam

Straatnaam en huisnummer - (Optioneel)

Postcode en plaats - (Optioneel)

Emailadres

Telefoonnummer

 Ja, Airflex mag met mij communiceren over haar producten en diensten.

Licht hieronder uw vraag eventueel nader toe

Aanvraagformulier zakelijk

Waarmee kunnen we u helpen? - (Optioneel)
Over welke toepassing heeft u een vraag? - (Optioneel)
Organisatienaam

Achternaam

Straatnaam en huisnummer - (Optioneel)

Postcode en plaats - (Optioneel)

Emailadres

Telefoonnummer

 Ja, Airflex mag met mij communiceren over haar producten en diensten.

Licht hieronder uw vraag eventueel nader toe

Airflex airflex isolatiefolie zolderisolatie instructie video Call Now Button