Nieuwe ontwerprichtlijn reflecterende isolatie; SBR
“Bij reflecterende isolatie is de emissiviteit (ε) van het reflecterende oppervlak een fundamentele parameter. Deze is maatgevend voor de warmteweerstand van de aansluitende luchtlaag.”
Lucht met hogere isolatiewaarde
De norm NEN 1068 ondergaat een wijziging op het gebied van het toekennen van een hogere thermische waarde voor een luchtspouw als je een reflectiefolie toe past met een emissiecoëfficiënt die lager ligt dan ε 0,1 . De Europese norm EN 16012 is speciaal samengesteld voor reflectiefolie.

Refelctiefolie in plaats van spinvlies
Voortaan kan men dus, met kwalitatieve reflectiefolie en lucht, betere isolatie maken. Lucht is natuurlijk licht in gewicht, neemt weinig plaats in beslag op de bouwplaats, is groener, behoeft niet bevestigd en werkt ruimte besparend. In veel constructies zijn vaak al luchtspouwen met een bouwfolie aanwezig. Deze luchtspouwen plus je voortaan eenvoudig op in Rc door een dunne reflectiefolie toe te voegen. Damopen of dampdicht waar nodig is.
Interesse in deze Rc winst?
Airflex energiescan airflex isolatiefolie uitelichte afbeelding van hardlopersisolatiefolie airflex expert50 rol Call Now Button