Bekijk in onderstaande video de renovatie van het rieten dak van een monumentale villa door Airflex isolateur Puur Riet te Breda.

Video transcript

Fedde de Ruiter – Puur Riet: “Als ik iemand een tip zou moeten geven voor een rieten kap die ze willen isoleren dan is Airflex een goede methode.
In het centrum van Oosterhout zijn we deze monumentale villa aan het doen. Onder de rieten kap is Airflex toegepast vanwege de hoge RC waardes die we konden halen. Het is voor ons de vijfde keer dat we Airflex toepassen en het bevalt ons goed.”

Eric van Lier – Puur Riet: “Als wij aan een restauratie bezig zijn dan zijn een paar dingen belangrijk. Je zit met je kap en die moet je eigenlijk hetzelfde terug zien te krijgen. Daarom is Airflex zo fijn, het is vrij plat. Het dak gaat nog 2cm omhoog door middel van een lat zodat we wel een luchtspouw houden.
Kijk je kunt het gebouw gewoon behouden. Zoals onder de breeuw hoef je geen extra metselwerk of een smeerband te maken. Je kunt eigenlijk alles in de originele staat laten.”

Fedde de Ruiter: “Wij komen vaak met klanten in aanraking die de kap willen isoleren. Als je grote isolatieplaten pakt dan kom je vaak ver uit de woning met de kap en moeten er veel aanpassingen gebeuren. Omdat Airflex een dunne folie is hoef je minder aanpassingen te doen, maar wel met een hoge RC waarde.
De folie is gemakkelijk aan te brengen. Hier heb je natuurlijk wel veel details, dus moet je tape gebruiken om de aansluitingen goed te maken. Er zitten goede plakstrips aan van binnen en buiten.

Eric van Lier: “Als je kiest voor een duurzaam dak, kies voor riet en neem Airflex erbij, dan komen wij het installeren.”

Airflex afbeelding van fluitketelcobouw isolatie artikel PUR Call Now Button