LET OP:
De subsidiepot voor eigenaar-bewoners is sinds april 2017 leeg.
Om dit te compenseren bieden wij tijdelijk 15% korting op uw bestelling
via onze webshop met vouchercode: ‘#tochsubside’*

Home » Isolatie subsidie

ISOLATIE SUBSIDIE

Denkt u erover uw woning (beter) te isoleren? Dat gaat u naast toename aan wooncomfort ook een besparing van maandelijkse kosten opleveren. Hoe beter de isolatie des te meer C02 er bespaart kan worden. Maar isoleren doen we niet ieder jaar. Het is dus erg verstandig nu een goede beslissing te nemen om straks geen spijt te hebben mocht de energieprijs in de komende 10 jaar verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Om bewoners te motiveren beter te isoleren en een deel van de kosten voor de woningisolatie te dekken, bieden verschillende partijen subsidie aan voor het isoleren van uw huis. En er zijn naast het aanvragen van isolatie subsidie ook andere mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Wanneer krijg ik subsidie bij het isoleren met een reflecterende isolatiefolie?

Als men een energielabel op een woning wil verkrijgen dan worden voor isolatiematerialen de thermische waarden die vermeld staan in de BCRG-databank gebruikt. Een hoger energielabel geeft vaak ook een hogere waarde aan uw huis. Maar let op! Voor het verkrijgen van subsidie gelden deze waarden echter NIET. Het RVO (SEEH-subsidie) bepaalt namelijk in de huidige regeling zelf de waarde van het isolatiemateriaal vanuit een eigen berekening die dus afwijkt van het BCRG. Dat is verwarrend voor consument en verwerker van reflectiefolie producten.

Daarom heeft Airflex vooraf met RVO afgestemd welke Airflex materialen wel aan de RVO-voorwaarden voldoen om achteraf teleurstelling te voorkomen. Let op: als een isolatiefolie fabrikant (nog) geen goedkeuring, zoals bovenstaand omschreven, heeft verkregen raden wij u dringend aan contact op te nemen met deze leverancier. De luchtspouwen die isolatiefolie nodig heeft om tot hogere isolatiewaarden te komen worden bij RVO namelijk niet gezien als isolatie zoals BCRG die wel waardeert.

Indien u wilt weten welke toepassingen specifiek zijn goedgekeurd kunt u contact opnemen met info@airflex.nl.

Waarom wordt er eigenlijk subsidie voor isolatie verstrekt?

Omdat we graag een warme woning willen hebben in de winter gebruiken de meeste woningen brandstoffen (gas, electra, hout e.d.) om de woning op te warmen. Ongeveer 15% van alle Co2 uitstoot wordt veroorzaakt door de gebouwen in Nederland (https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/37/co2-uitstoot-in-2017-gelijk-aan-die-in-1990). Waneer je een klein beetje isoleert dan halveren vrijwel direct de stookverliezen. Maar de meeste mensen isoleren niet ieder jaar hun woning. Als je dus op het punt staat te isoleren dan is het dus slim voor ons milieu om dan ook echt zo goed als mogelijk te isoleren. Dat noemt men de “No-Regret stategie”. Je wilt namelijk niet over 5 jaar spijt hebben dat je niet beter had geisoleerd omdat tegen die tijd de olie- en gasprijs is verdriedubbeld. Daarom wil de overheid dus burgers financieel ondersteunen met subsidie. Wanneer u dus in geval van een subsidie regeling voor dubbele Airflex kunt kiezen dan betaalt de staat in zekere zin dus ongeveer de helft van deze kosten. Zo helpen zij ons en wij helpen hun om samen met elkaar de Europese afspraken na te komen.

Waar lees ik meer over subsidie regelingen?

Voor woningeigenaren zijn er verschillende subsidies of regelingen die het goedkoper maken om uw huis te isoleren. Op de energiesubsidiewijzer is te zien welke regelingen beschikbaar zijn in uw regio. Hier vindt u informatie die onder meer betrekking heeft op subsidie voor vloer isolatie, dak isolatie, kruipruimte isolatie en spouwmuur isolatie. Het kan zijn dat uw gemeente zich niet aangemeld heeft bij de energiesubsidiewijzer, informeer daarom voor de zekerheid even bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Als een isolatie subsidie betrekking heeft op een woning die onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren, kan een aanvraag worden ingediend bij ‘subsidie energiebesparing eigen huis’. Dit is een regeling voor isolatie subsidie van de overheid. Hier kan subsidie aangevraagd worden voor energieadvies met eventuele procesbegeleiding, het maken van een meer-jaren-onderhoudsplan en voor energiebesparende maatregelen. Een voorwaarde voor toekenning van deze subsidie is dat er minimaal twee energiebesparende maatregelen getroffen worden.

Denkt u erover uw woning (beter) te isoleren? Dat gaat u naast toename aan wooncomfort ook een besparing van maandelijkse kosten opleveren. Om een deel van de kosten van woningisolatie te dekken, bieden verschillende partijen subsidie aan voor het isoleren van uw huis. En er zijn naast het aanvragen van isolatie subsidie ook andere mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Subsidie

Voor woningeigenaren zijn er verschillende subsidies of regelingen die het eenvoudiger maken om uw huis te isoleren. Op de energiesubsidiewijzer is te zien welke regelingen beschikbaar zijn in uw regio. Hier vindt u informatie die onder meer betrekking heeft op subsidie voor vloer isolatie, dak isolatie, kruipruimte isolatie en spouwmuur isolatie. Het kan zijn dat uw gemeente zich niet aangemeld heeft bij de energiesubsidiewijzer, informeer daarom voor de zekerheid even bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Als een isolatie subsidie betrekking heeft op een woning die onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren, kan een aanvraag worden ingediend bij ‘subsidie energiebesparing eigen huis’. Dit is een regeling voor isolatie subsidie van de overheid. Hier kan subsidie aangevraagd worden voor energieadvies met eventuele procesbegeleiding, het maken van een meer-jaren-onderhoudsplan en voor energiebesparende maatregelen. Een voorwaarde voor toekenning van deze subsidie is dat er minimaal twee energiebesparende maatregelen getroffen worden.

woning isoleren

Toch “subsidie” ontvangen?

Bestel isolatiefolie met 15% korting* in onze webshop met vouchercode “#tochsubsidie”

Energiebespaarlening

Een energiebespaarlening is een groene lening om uw huis te verduurzamen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden kunt u hier geld lenen om uw huis te isoleren. Deze leningen hebben een lagere rente, langere looptijd, kunnen eerder afgelost worden zonder een boete te hoeven betalen en zijn in sommige gevallen aftrekbaar van de belasting. Bovendien staat de rente voor deze leningen voor de gehele looptijd vast. Op energiebespaarlening.nl vindt u een overzicht van groene leningen en kunt u hier meer informatie over vinden.

Btw-tarief

Voor arbeidskosten die gemaakt worden voor het isoleren van woningen geldt een lager btw-tarief van 9%. Uw woning moet om hiervoor in aanmerking te komen wel minstens twee jaar oud zijn.

* korting geldt bij minimale besteding van € 1.000,-

Call Now Button