ISOLATIE SUBSIDIE
Denkt u erover uw woning of bedrijfshuisvesting (beter) te isoleren? Dat gaat u naast toename aan comfort ook een besparing van maandelijkse kosten opleveren. Hoe beter de isolatie des te meer C02 er bespaart kan worden. Maar isoleren doen we niet ieder jaar. Het is dus erg verstandig nu een goede beslissing te nemen om straks geen spijt te hebben mocht de energieprijs in de komende 10 jaar verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Om bewoners en bedrijven te motiveren beter te isoleren en een deel van de kosten voor de isolatie te dekken, bieden verschillende partijen subsidie aan voor het isoleren van uw woonhuis of overige huisvesting. En er zijn naast het aanvragen van isolatie subsidie ook andere mogelijkheden voor financiële ondersteuning.
Airflex isolatiefolies komen in aanmerking voor subsidie. Vraag meer info aan via de contactpagina.
Waar lees ik meer over subsidieregelingen?
Voor woningeigenaren zijn er verschillende subsidies of regelingen die het goedkoper maken om uw huis te isoleren. Op de energiesubsidiewijzer is te zien welke regelingen beschikbaar zijn in uw regio.
Investeert u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/energie-investeringsaftrek/ondernemers#:~:text=Investeert%20u%20als%20bedrijf%20in,aftrekken%20van%20de%20fiscale%20winst.
Als een isolatie subsidie betrekking heeft op een woning die onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren (VvE) kunt u het beste kijken op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/vve
Dit is een regeling voor isolatie subsidie van de overheid. Hier kan subsidie aangevraagd worden voor energieadvies met eventuele procesbegeleiding, het maken van een meer-jaren-onderhoudsplan en voor energiebesparende maatregelen.
Wanneer krijg ik subsidie bij het isoleren met een reflecterende isolatiefolie?
Indien u wilt weten welke toepassingen specifiek zijn goedgekeurd in welk deel van de bouwschil dan kunt u contact opnemen met info@airflex.nl. Het is niet zo voor de hand liggend en u wilt zeker zijn dat u de subsidie toegewezen krijgt. Rieten daken bijvoorbeeld ziet RVO niet als isolatie maar als ‘dakdekking’ en telt in zijn geheel niet mee als isolatiewaarde. Wat wél meetelt moet een bepaalde thermische waarde behalen en krijgt dan een zogenaamde ‘meldcode’. Wij kunnen u verder helpen.
U kunt ook kijken op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen
Waarom wordt er eigenlijk subsidie voor isolatie verstrekt?
Omdat we graag een warme woning willen hebben in de winter gebruiken de meeste woningen brandstoffen (gas, elektra, hout e.d.) om de woning op te warmen. Ongeveer 15% van alle Co2 uitstoot wordt veroorzaakt door de gebouwen in Nederland
Wanneer je een klein beetje isoleert dan halveren vrijwel direct de stookverliezen. Maar de meeste mensen isoleren niet ieder jaar hun woning. Als u dus op het punt staat te isoleren dan is het dus slim voor uzelf maar ook voor het milieu om dan ook echt zo goed als mogelijk te isoleren.
Waarom is isolatie in de zomer ook belangrijk?
Als u isoleert met reflectie dan houdt u in de zomer ook de warmte buiten. Dat scheelt in verkoelende maatregelen zoals een airconditioning.
Gemiddeld 65% van de warmte toetreding in de zomer gebeurt door straling. Onze zon is gratis maar kunnen we niet uitzetten en warmt de bouwschil op. Het is daarom belangrijk dat u deze warmte buiten uw woning houdt door middel van deze straling te weerkaatsen en niet op te laten zuigen door isolatiemateriaal op basis van buffering zoals een wolsoort of een PIR/PUR.
Het blijkt in praktijk dat onder een dak geïsoleerd met een reflectiefolie het gemiddeld 5 tot 8 graden koeler blijft. https://airflex.nl/isolatie-referenties/woningstichting-st-joseph-boxtel/


Energiebespaarlening
Een energiebespaarlening is een groene lening om uw huis te verduurzamen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden kunt u hier geld lenen om uw huis te isoleren. Deze leningen hebben een lagere rente, langere looptijd, kunnen eerder afgelost worden zonder een boete te hoeven betalen en zijn in sommige gevallen aftrekbaar van de belasting. Bovendien staat de rente voor deze leningen voor de gehele looptijd vast. Op warmtefonds.nl vindt u een overzicht van groene leningen en kunt u hier meer informatie over vinden.
Btw-tarief
Voor arbeidskosten die gemaakt worden voor het isoleren van woningen geldt een lager btw-tarief van 9%. Uw woning moet om hiervoor in aanmerking te komen wel minstens twee jaar oud zijn.
* korting geldt bij minimale besteding van € 1.000,-