LET OP:
De subsidiepot voor eigenaar-bewoners is sinds april 2017 leeg.
Om dit te compenseren bieden wij tijdelijk 15% korting op uw bestelling
via onze webshop met vouchercode: ‘#tochsubside’*

Home » Isolatie subsidie

ISOLATIE SUBSIDIE

Denkt u erover uw woning (beter) te isoleren? Dat gaat u naast toename aan wooncomfort ook een besparing van maandelijkse kosten opleveren. Om een deel van de kosten van woningisolatie te dekken, bieden verschillende partijen subsidie aan voor het isoleren van uw huis. En er zijn naast het aanvragen van isolatie subsidie ook andere mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Subsidie

Voor woningeigenaren zijn er verschillende subsidies of regelingen die het eenvoudiger maken om uw huis te isoleren. Op de energiesubsidiewijzer is te zien welke regelingen beschikbaar zijn in uw regio. Hier vindt u informatie die onder meer betrekking heeft op subsidie voor vloer isolatie, dak isolatie, kruipruimte isolatie en spouwmuur isolatie. Het kan zijn dat uw gemeente zich niet aangemeld heeft bij de energiesubsidiewijzer, informeer daarom voor de zekerheid even bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Als een isolatie subsidie betrekking heeft op een woning die onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren, kan een aanvraag worden ingediend bij ‘subsidie energiebesparing eigen huis’. Dit is een regeling voor isolatie subsidie van de overheid. Hier kan subsidie aangevraagd worden voor energieadvies met eventuele procesbegeleiding, het maken van een meer-jaren-onderhoudsplan en voor energiebesparende maatregelen. Een voorwaarde voor toekenning van deze subsidie is dat er minimaal twee energiebesparende maatregelen getroffen worden.

woning isoleren

Toch “subsidie” ontvangen?

Bestel isolatiefolie met 15% korting* in onze webshop met vouchercode “#tochsubsidie”

Energiebespaarlening

Een energiebespaarlening is een groene lening om uw huis te verduurzamen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden kunt u hier geld lenen om uw huis te isoleren. Deze leningen hebben een lagere rente, langere looptijd, kunnen eerder afgelost worden zonder een boete te hoeven betalen en zijn in sommige gevallen aftrekbaar van de belasting. Bovendien staat de rente voor deze leningen voor de gehele looptijd vast. Op energiebespaarlening.nl vindt u een overzicht van groene leningen en kunt u hier meer informatie over vinden.

Btw-tarief

Voor arbeidskosten die gemaakt worden voor het isoleren van woningen geldt een lager btw-tarief van 9%. Uw woning moet om hiervoor in aanmerking te komen wel minstens twee jaar oud zijn.

* korting geldt bij minimale besteding van € 1.000,-

Call Now Button