Home » Monument isolatie

MONUMENT ISOLATIE

Monument isoleren met behoud van aangezicht

Wanneer u een monument gaat isoleren dan is het o.a. belangrijk te weten dat het aangezicht van monumenten niet mag worden aangetast. Zo mag het dak na restauratie bijvoorbeeld niet meer dan 50 mm afwijken van de oude situatie. Ook kunnen bijvoorbeeld oude kalkmortels niet tegen overtollig of juist de afwezigheid van vocht. Door te douchen, koken en ademen ontstaat er veel vocht dat niet vast mag komen te zitten in de constructie. De constructie van monumenten moet namelijk liefst goed kunnen blijven ademen. Daardoor worden bij het isoleren van een monument vaak oplossingen van Airflex ingezet. De dubbel geïntegreerde plakstrook op de Airflex producten verzekert een dampdichte- en koudebrug vrije afsluiting. Lees hier meer over dampopen- en dampdichte folies en ventileren.

Meer comfort en snel terugverdiend

Airflex verdubbelt in veel gevallen de bestaande isolatiewaarde van een monument. Het is dan ook direct te voelen en aan de energierekening te merken. Zo verdien je Airflex in de meeste gevallen al binnen 3 jaar terug en wordt soms zelfs de gehele restauratie in 20 tot 30 jaar terugverdiend! Een enorme besparende investering met oog op de toekomst! Verder kunnen daken met goot en lood verhoudingen, maar ook bijzondere balken of plafond hoogtes grotendeels worden behouden dankzij de dunne isolatiekracht die Airflex biedt. Diezelfde isolatiekracht heeft al diverse monumenten bewoners doen genieten van een 5°C koelere woning. Ook is de zeer hoge duurzaamheid score van Airflex een niet te onderschatten eigenschap binnen een restauratie traject. Reden genoeg om de aannemer Airflex te laten toepassen in uw woning of project. Lees wat anderen er van vinden.

Eenvoudig te verwerken

Airflex isolatiefolie laat zich relatief eenvoudig verwerken. Zelfs bij overgangen naar bijvoorbeeld een dakkapel tape- of niet je Airflex zo op de ondergrond. Of bij onevenredige bouwdelen, zoals oude balken is Airflex flexibel toe te passen. De originele uitstraling kan hierdoor worden gewaarborgd en de constructie kan worden beschermd ten behoeve van het behoud van waardevol erfgoed. Meer informatie aanvragen over het isoleren van monumenten met Airflex?

Informatie over subsidiemogelijkheden voor monument isolatie vindt u op onze isolatie subsidie pagina.

airflex isolatiefolie brochures en certificeringen

BCRG databank, certificeringen,
SBR installatiedetails,
STABU bestekteksten en brochures

airflex isolatiefolie isolateur
Airflex monument isolatie voorbeeld
Airflex monument isolatie
Airflex monument isolatie
Print

ADVIES VOOR MOMUMENT ISOLATIE

Omdat monumentale constructies vaak kwetsbaar zijn kan worden gesteld dat deze ook extra aandacht verdienen in het voortraject. Wij helpen u daarom graag verder met kundig advies voor een constructie veilige restauratie naar een zo optimaal mogelijke isolatiewaarde.

Start een chat op de contactpagina!
Wij reageren z.s.m. na ontvangst van uw chat bericht via chat, e-mail of telefoon.

Airflex Call Now Button