Home » Vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Vloerisolatie van Airflex zorgt voor meer comfort

Goede vloerisolatie heeft een grote impact op zowel uw energierekening, als uw wooncomfort. Omdat warmte uit zichzelf omhoog wil is het belangrijk het koudetransport slim te vertragen met Airflex isolatiefolie. Vloerverwarming bestaat voor een zeer groot deel uit stralingswarmte, precies hetgeen Airflex zeer goed isoleert. Ook in geval van een kruipruimte speelt stralingswarmte een zeer belangrijke rol. Het comfort dat men ervaart wordt in dit soort situaties namelijk vooral bepaald door stralingswarmte. Maar doordat mede de luchtstroom de warmteweerstand bepaalt, kent Airflex de hoogste isolatiewaarde in de kruipruimte- of vloerisolatie.

Gecompartimenteerd isoleren

Wilt u extra slimme vloerisolatie? Met Airflex isolatiefolie in de verdiepingsvloer of zoldervloer wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd. Dit noemt men gecompartimenteerd isoleren. De woonlaag, waar overdag 21°C nodig is, heeft immers een andere stookbehoefte dan de slaapvertrekken, waar men met 18°C vaak al comfortabel slaapt. Deze boeren wijsheid vindt men niet voor niets terug in oude boerderijen waarin lage plafonds aangebracht zijn.

Dampdicht of dampopen folie

Bij het isoleren van een vloer onder de vloerverwarming of in een kruipruimte gebruik je dampdichte folie. Isoleer je de bovenkant van bijvoorbeeld een houten zoldervloer dan gebruik je hierop dampopen producten. Echter zijn er steeds meer energie architecten die ademende constructies toepassen voor een optimaal ademend comfort. Dit is mogelijk maar wel na een kundig advies. Mocht u dit wensen dan kunnen we u in contact brengen met een architect die u hierover kan adviseren. Lees hier meer over dampopen- en dampdichte folie en ventileren.

Eenvoudig te verwerken

Airflex vloerisolatie folie kun je direct onder de vloerverwarming toepassen. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld het type Alubule. Daarbij leg je de bubbel tegen de koudste massa, bijvoorbeeld een betonvloer, als je daarop een isolerende noppenplaat zou willen leggen. Gebruik je geen noppenplaat dan leg je de bubbel juist naar boven. De dampdichte Airflex producten, zoals het type Expert50 of Expert70, plak of niet je eenvoudig, stof- en jeukvrij, tegen de vloerbalken van de kruipruimte. Zo ontstaat er een luchtlaag aan weerszijden van de Airflex producten. Op een houten verdiepingsvloer kan beter het type Permovap15 toegepast worden. Eventueel vocht van de onderliggende verdieping kan op die manier prima blijven bewegen als dat nodig is. Zo blijft het opgehoopt in de constructie.

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw vloer via de kruipruimte? Kijk dan ook eens op onze informatiepagina over kruipruimte isolatie.

Informatie over subsidiemogelijkheden voor vloerisolatie vindt u op onze isolatie subsidie pagina.

Isolatie advies of offerte nodig?

Ontvang snel advies of een offerte voor uw isolatie project.

airflex isolatiefolie brochures en certificeringen

BCRG databank, certificeringen,
SBR installatiedetails,
STABU bestekteksten en brochures

airflex isolatiefolie isolateur
isolatie subsidie

Isolatie subsidie ontvangen?
Lees hier over isolatie subsidie

Airflex vloerisolatie
Airflex vloerisolatie
Airflex vloerisolatie
Airflex vloerisolatie voorbeeld

AANBEVOLEN ISOLATIEFOLIES VOOR VLOERISOLATIE

airflex alubule isolatiefolie

Airflex Alubule Isolatiefolie
Dikte: +/- 5mm
Thermisch: C

airflex global isolatiefolie

Airflex Global Isolatiefolie
Dikte: +/- 10mm
Thermisch: A

Advies nodig?

Start een chat op de contactpagina!
Wij reageren z.s.m. na ontvangst van uw chat bericht via chat, e-mail of telefoon.

kruipruimte isolatiefolie banner

Airflex Call Now Button